Populära ljusterapilampor

INNOSOL är en finsk tillverkare av ljusterapilampor som utvecklar och testar alla sina lampor i Finland. Likt Sverige har Finland väldigt långa dryga vintrar så alla dessa ljusterapilampor har blivit välbeprövade och håller högsta kvalitet. Alla INNOSOL's ljusterapilampor är certifierade som medicinsk utrustning av Det Norske Veritas.

INNOSOL Lucia 2INNOSOL Lucia

Lucia ljusterapilampan är nog en av de absolut populäraste då den strålar från en så pass stor yta samt att du har möjligheten till att placera den hela 62 cm från dig och fortfarande få 2500 lux i ljusstyrka. Vid 31 centimeters avstånd får du hela 10 000 lux som du kan minska om så önskas genom att dimma den via dimmern på lampan.

Finns att köpa på Confident Living

Kostnad: 3 290:-

INNOSOL-TuboINNOSOL Tubo

INNOSOL har verkligen gjort en fullträff med denna ljusterapilampa som är både snygg och praktisk. INNOSOL Tubo tar upp väldigt lite plats på bordet samt att den enkelt går att flytta om så önskas. Denna ljusterapilampa är dimbar och kan producera upp till 10 000 Lux med ett avstånd på 20 cm, 2 500 Lux med 40 cm.

Finns att köpa på Confident Living

Kostnad: 3 115:-

INNOSOL-Boston-Twin-bordslampaINNOSOL Boston Twin bordslampa

En populär ljusterapilampa i form av en helt vanlig bordslampa för maximal design och som väldigt enkelt passar in på skrivbordet. Bordslampan har en total ljusstyrka på 10 000 lux som kommer från två ljusrör på 22W vilket gör den relativt strömsnål. Med ett avstånd på 40 cm får du hela 2500 lux att njuta av vilket är tillräckligt för att kunna få en bra effekt från ljusterapilampan. Möjligheten till att dimma ljuskällan ingår även.

Finns att köpa på Confident Living

Kostnad: 1 990:-

manhattan innosolINNOSOL Manhattan

En av de största ljusterapilamporna på marknaden är just Manhattan modellen som har en trevlig urban design i form av ett höghus. Med flimmerfritt ljus går det att få 2500 lux på 72 centimeters avstånd eller 10 000 lux från 36 centimeter. Höjden på lampan är hela 64 centimeter så ljusets källa är ordentligt stor och är perfekt för att få känslan av att solen strålar.

Finns att köpa på Confident Living

Kostnad: 3 990:-

INNOSOL Origo 2INNOSOL Origo

Origo är en av de dyrare i sin klass men även denna är väldigt populär mycket på grund av sin design, designen av Origo gör det enkelt att kunna placera den nära där man brukar sitta. Även denna ljusterapilampa kommer med en så kallad dimmer för att kunna justera ljuset om så önskas. Ljusstyrkan på Origo är ordentlig! vid 33 centimeters avstånd får du hela 10 000 lux och vid 65 centimeter får du 2500 lux.

Finns att köpa på Confident Living

Kostnad: 3 990:-

Innojokin valaisimia. vapaa kŠyttšoikeus. kuva Jaakko Martikainen 0503495549.INNOSOL Rondo

INNOSOL Rondo är en perfekt ljusterapilampa för den som saknar solljuset och allt ljus som kommer från lampan är helt flimmerfritt samt att UV-strålning filtreras bort i skärmen, detta gäller alla INNOSOL's ljusterapilampor. Men denna lampa får du hela 10 000 lux när avståndet bara är 25 cm och hela 2500 lux med avstånd på 50 cm vilket gör det väldigt enkelt att placera denna ljusterapilampa på bordet då den kan stå en bit bort.

Produkten har utgått

Vilken är då den bästa ljusterapilampan?

När vi startade denna hemsidan så var ljusterapilampor inget supervanligt och det fanns inte alla så många modeller som det gör idag. Idag är ljusterapilampor allmänt accepterade och fler personer har fått upp ögonen för dessa fantastiska hjälpmedel som kan förändra ens vardag.

Det är ganska svårt att tala om exakt vilken ljusterapilampa som är bäst då det finns så många bra modeller idag, men vårt tips är att inte snåla med sin investering. Köp en bra ljusterapilampa från ett känt företag och som har testats i olika bäst i test.

Märken som oftast fungerar väldigt bra är Lumie och innosol, men även Philips har någon bra modell. Fördelen med Philips är att de lämnar nöjdhetsgaranti på sin ljusterapilampor, vilket betyder att du kan återlämna den om du inte är nöjd. Modellen vi pratar om är Philips EnergyUp.

Förslagsvis så rekommenderar vi t.ex. bäst i test sidor som t.ex. inspekto som har testat ljusterapilampor eller så besöker du danska depressionsföreningen som har skrivit en väldigt bra artikel. I artikeln har de bland annat valt ut ljusterapilampor av olika modeller som är godkända enligt deras kriterier. Artikeln finns här.

Vissa av de modeller som danska depressionsföreningen rekommenderar är modeller som vi själva har listat här på sidan och det är framförallt märket Innosol som verkligen levererar starkt, men också bra ljus.

Detta är också ett väldigt gott tecken på att ljusterapilampor har blivit accepterade bland de flesta experter idag och de flesta studier visar på avsevärd skillnad mellan personer som använder ljusterapilampa dagligen.